Hovedmenu Produkter Gå til siden
Forhandler Login
  • Kurven er tom

Bambus og miljø - Holse & Wibroe

Lekkert, slitesterkt og bæredyktig

Bambus er den hurtigst voksende planten i verden, og med det en fantastisk kilde til bæredyktig produksjon. Samtidig er bambus et særdeles hardt materiale, hvilket gjør det velegnet til bruk både som gulv og i møbler.

Bambus er forvedet gress fra tropiske og subtropiske områder. Ettersom det er et gress, vokser bambus også markant hurtigere enn trær – enkelte arter vokser faktisk over en meter i døgnet. Så hvor det gjerne tar 50 år for en eik å vokse opp, vil bambus typisk være klar til felling etter kun 4-6 år. Det er med andre ord snakk om optimal bæredyktighet. Dessuten finnes det flere tusen ulike bambusarter, fordelt over mer enn 100 slekter.

Frigir mer oksygen enn trær

Bambus frigir mer oksygen enn noen annen planet – faktisk så mye som 35% mer enn vanlige tresorter. Dette skyldes at bambusen vokser hurtig og uten noen former for pesticider, kunstgjødsel eller herbicider. Bambus resirkulerer også store mengder CO2. Derfor bidrar du i tillegg positivt til CO2-utviklingen ved å velge bambus.

Bambus og miljø

Det perfekte byggematerialet

I tillegg til å vokse raskt, er bambus også hardere enn de tradisjonelle tresortene. På Brinell-skalaen – som måler treets hardhet – ligger furu for eksempel på 2,8, mens ask, bøk og eik ligger på mellom 3,4 – 3,7. Bambus derimot, er helt oppe på 4,7 – altså vesentlig hardere.

Vi kan vår bambus

Vi benytter kun kinesisk bambus – primært fra en fjellregion i provinsen Fujian. Vi besøker fabrikken jevnlig, og har derfor god oversikt over både byen, forholdene og produksjonen. Dessuten blir fabrikkene våre kontrollert av uavhengige testinstitusjoner, og alle gulvene våre er CE-merkede. Og om du er bekymret for pandaen, kan du ta det helt med ro; Den bambusen vi benytter i våre produkter heter Mao Zhu, og er ikke av de sortene pandaen har som livrett.

Hvorfor bambus?

Bambus er den hurtigst voksende

planten i verden, og derfor et

fantastisk materiale for bæredyktig produksjon.

Flere og flere velger bambus

Med våre bambusplater kan en for eksempel bygge bæredyktige kvalitetskjøkken

Motta prøver på produktene våre

Bambus er et materiale du må se og føle på.

Begynn derfor med å bestille en GRATIS

vareprøve på de produktene du vurderer å kjøpe.